Evde Serum Takma Hizmeti Nedir ?
Buradasınız: Anasayfa /
17 Şubat 2021, Çarşamba
Evde Serum Takma Hizmeti Nedir ?
Detaylı Bilgi İçin Arayınız
Evde Serum Takma Hizmeti Nedir ?

Evde Serum Takma Hizmeti Nedir?

Öze İstanbul Evde Sağlık Himzeti merkezinin hemşirelik uygulamaları arasında yer alan evde serum takma işlemi intravenöz (damar içi) antibiyotik, diğer ilaçlar, oral(ağız yolu) alımı olmayan hastaların damar içinden beslenmelerini sağlayan mama ve sıvı tedavisine ihtiyaç duyan hastaların, ev konforunda tedavilerini almalarını sağlar.

Evde serum takma hizmetinin amacı, hastaların hastaneye yada başka merkezlere gitmelerine gerek kalmadan, ilaç tedavilerini eksiksiz bir şekilde ev ortamında almalarını sağlamaktadır.

Evde serum takma hizmeti, hastaların hastane süreçlerini kısaltmakla birlikte hasta yakınlarına da zamandan tasarruf sağlar.

Serum Takma İşlemi Nedir?

Tanısı konulmuş hastalığın tedavisi için ihtiyaç duyulan serum/ilaç uygulamalarının doğrudan damar içerisine intravenöz (IV) kateter yoluyla uygulanması işlemidir.

Hastanede yatan hastalara sıklıkla uygulanan serum takma işlemleri,  evde tedavisine devam etmek isteyen hastalarda da hekim reçetesi doğrultusunda uygulanmaktadır.

Eve Serum Takma Hizmetini Kim Verir?

Evde serum takma hizmeti, hemşirelik ve dengi okullardan mezun kişiler tarafından, alanında uzmanlaşmış evde bakım hemşireleri tarafından gerçekleştirilir. Sağlık Bakanlığınca ruhsatlandırılmış evde bakım ve sağlık hizmeti çalışanı olan bu hemşireler, yetkileri doğrultusunda hekim tarafından reçete edilmiş serum takma işlemi için siz değerli hastalarımızın evlerine gelerek gerekli uygulamayı gerçekleştirirler.

Evde Serum Takma Hizmetini Kapsayan Tedaviler Nelerdir?

Ağız yoluyla beslenemeyen hastalarda parenteral(damar yolundan) beslenme tedavilerinde,

Hastalıklara bağlı elektrolit dengesi bozukluklarında, metabolik dengenin tekrar sağlanması gerektiğinde,

Enfeksiyon durumlarında uygulanan antibiyotik tedavilerinde,

Ameliyat sonrası ağrı tedavisi durumlarında,

Kemoterapi gören kanser hastalarının tedavilerinde,

Hastaneye gitmek istemeyen, hastane fobisi olan kişilere, evde serum hizmeti gerçekleştirilebilir.

Detaylı Bilgi İçin Bizi Arayın 0541 557 28 11
UA-184796517-1İstanbul Evde Sağlık Hizmetleri Evde Sağlık Hizmetleri